Aloe vera gel

25,10 KM 12,55 KM

(2 recenzije korisnika)

Gel 100ml

Njegujte svoju kožu jednom od najsvestranijih biljaka, koja je bogata hranjivim tvarima – aloe verom. Pogodan je za višenamjensku njegu tijela i lica te za nježnu ili intenzivnu dugotrajnu masažu.

 • Nežno vlaži kožu.
 • Smiruje upaljenu ili opečenu kožu nakon sunčanja.
 • Obilno hrani kožu.

Opis

Aloe Vera

Gel od lista aloe vere sadrži preko 240 biološki aktivnih sastojaka, minerala i vitamina. Proizveden je postupkom hladnog prešanja koji čuva prirodni sastav aloe vere.
Gel je izuzetno hidratantan i pogodan za vrlo suhu ili vrlo masnu kožu. Ne ostavlja masne mrlje na koži i odjeći.

 • Hrani i vlaži kožu.
 • Pruža nježnu masažu.
 • Umiruje kožu nakon fleka.
 • Opekotine ili brijanje.

Njegujte svoju kožu jednom od najsvestranijih biljaka, koja je bogata hranjivim tvarima – aloe verom. Pogodan je za višenamjensku njegu tijela i lica ili za nježnu i intenzivnu masažu. Možete ga koristiti i za opću njegu kože nakon tuširanja ili kupanja. Gel je izuzetno hidratantan i pogodan za vrlo suhu ili vrlo masnu kožu. Ne ostavlja masne mrlje na koži i odjeći.

Aloe vera gel dobiva se iz jezgre lista vrste Aloe vera barbadensis. Napravljen je nakon dobro uspostavljenog procesa hladnog prešanja koji čuva prirodni sastav aloe vere. Postupci koji uključuju zagrijavanje lišća mogu promijeniti prirodni sastav aloe.

Aloe vera gel

Gel od lista aloe vere sadrži preko 240 biološki aktivnih sastojaka, minerala i vitamina. Listovi i ekstrakti lista uglavnom se koriste u ovoj biljci. Ekstrakti lista aloe vere mogu sadržavati jedan ili više aktivnih sastojaka.

Hladnim prešanjem listova oslobađa se mnoštvo aktivnih sastojaka. Time se osigurava da gel sadrži većinu ključnih sastojaka koji su nositelji upotrebe preparata od lista aloe vere.

Gel se može nanijeti ispred vaše omiljene kreme zbog izvanrednog hidratantnog učinka, ili se može nanijeti za opuštanje kože od svakodnevne upotrebe šminke.

 

Prednosti nakupa Sanabela

Dodatne informacije

Upute za upotrebu

Aloe vera jedna je od najpoznatijih biljaka koja se koristi u različite svrhe. Prema tradicionalnoj formulaciji, aloe vera ima mnogo različitih upotreba:

ovlaživanje
njegovanje
zaštita
regeneraciju
sedativna svojstva

Gel je pogodan za:

njegu prekomjerno opečene kože
u suhoj koži zbog vjetra
pri ubodima insekata
nakon depilacije, brijanja
kod alergijskih reakcija
abrazije

Nanesite obilno na opečenu ili upaljenu kožu.

Intenzivna hidratantna njega za kožu lica i tijela.

2 recenzije za Aloe vera gel

 1. M

  Mojca

  Imam jako suvu kožu na licu, ali za mene je skoro svaka krema previše. Aloe vera, s druge strane, ne masti kožu i brzo se upija. Koristim je svaki dan, posebno nakon sunčanja. Nježna je i lagana, pa he koristi cijela porodica.

 2. V

  Vid

  Ujedi komaraca su nešto što mi je cijeli život u mislima. Čini mi se da se samo hvataju u koštac sa mnom. Naravno, tu su i crvene fleke koje svrbe, koje do sada nisam uspijeo da ukrotim. Moram reći da aloe vera zaista pomaže.

Napiši recenziju