Smrekova mast

29,75 KM 14,88 KM

(1 recenzija korisnika)

Krema 100ml

Potpuno prirodna mast od smreke sadrži pravu smrekovu smolu u prirodnoj bazi masti, hladno prešano maslinovo ulje, palmino ulje, pčelinji vosak, a dodatno je obogaćena prirodnim eteričnim uljem eukaliptusa (ulje eukaliptusa utječe na percepciju boli i ima učinak hlađenja) i vitamin E. Smola smreke sa svojim aktivnim sastojcima također potiče regeneraciju stanica i tkiva te na taj način, osim što sprječava infekciju, dodatno pomaže u ozdravljenju.

 • Liječi oštećenja kože.
 • Liječi upale i gljivične bolesti.
 • Omogućava bolju cirkulaciju krvi u koži.

Opis

Pripravci od smrekove smole stoljećima se koriste u tradicionalnoj narodnoj medicini za liječenje raznih ozljeda kože (rana), upala i bolova u mišićima i zglobovima. Naučno je dokazano da smrekova smola djeluje antimikrobno i pomaže u brzom zacjeljivanju rana i regeneraciji drugih ozljeda.

Mast od smreke preporučuje se za:

 • Ozljede kože, upale i gljivične bolesti:
 • rane (posjekotine), gnojni čirevi, opekline, žuljevi, ogrebotine, turi, herpes, ubodi insekata, hemoroidi, modrice, gljivične bolesti (nokti)
 • Baza za masažu za bolju cirkulaciju krvi:
 • reumatske bolesti, bolovi u mišićima (preopterećenje), išijas (zaglavljivanje živaca), bolovi u zglobovima, bolovi u leđima
 • Kozmetička upotreba (zateže kožu):
 • anticelulit, sprječava stvaranje strija (npr. tokom trudnoće), vrata, dekoltea, trbuha, bedara, nogu

 

Prednosti nakupa Sanabela

Dodatne informacije

Borova smola

Naučno istraživanje:

Finski ljekari i naučnici predvođeni dr. Arna Sipponena je u nizu različitih eksperimenata istraživala jesu li ljekoviti učinci smrčeve masti pripremljene prema tradicionalnom postupku samo narodne priče ili ima li ova mast zaista ljekovito djelovanje. Istraživanja su izravno potvrdila da smrekova smola ima značajan antimikrobni učinak na rast patogenih kožnih bakterija. Tradicionalna mast od smrekove smole pokazala se znatno učinkovitijom u liječenju zaraženih i nezaraženih čireva (rana) od upotrebe polimerne gaze od celuloze. Smrekova smola svojim aktivnim sastojcima potiče i regeneraciju stanica i tkiva te, osim što sprječava infekciju, dodatno pomaže u ozdravljenju.

Upute za upotrebu

Upotreba: 100 ml
Nanosite smrekovu mast do nekoliko puta dnevno u tankom sloju na mjesto bolesti i lagano je utrljajte u kožu.
Ako je potrebno, podmazana područja također se mogu prekriti zračnim zavojem ili flasterom (gazom).
Smrekova mast se može koristiti i kao baza za masažu i prema potrebi masirati zahvaćena područja (upala mišića, zglobova i reumatske bolesti). Masirajte odozdo prema gore zaobljeno (postupak se može ponoviti).

Sastojci

Potpuno prirodna mast od smreke, sadrži pravu smrekovu smolu u prirodnoj bazi masti, hladno prešano maslinovo ulje, palmino ulje, pčelinji vosak i dodatno je obogaćeno prirodnim eteričnim uljem eukaliptusa (ulje eukaliptusa utječe na percepciju boli i ima učinak hlađenja) i dodan vitamin E.

1 recenzija za Smrekova mast

 1. J

  Janez

  Od kompanije smo kupili mast kao poklon za naše zaposlene. Bavimo se drvetom. Osjećali smo sretnu povezanost sa našom profesijom. Na kraju, gospoda su rekla da dugo nisu dobili bolji poklon.

Napiši recenziju