Vitamin D3

39,30 KM 19,65 KM

(1 recenzija korisnika)

Kapsule 60

Vitamin D3 je esencijalni vitamin koji je tijelu potreban za zdrave kosti, zube i funkciju mišića. Podržava zdrav imunološki sistem, a povezan je i sa nižom stopom depresije. D3, koji se naziva i “vitamin sunca”, prirodno se sintetizira kada je gola koža izložena UV suncu.

  • Održava ravnotežu kalcija i fosfora u tijelu.
  • Osigurava optimalnu funkciju skeletnih mišića.
  • Reguliše aktivnost ćelija imunog sistema.

Opis

Vitamin D3

☀️ Uvek sija sa suncem!

Prirodni veganski dodatak prehrani.

Vitamin D3 je esencijalni vitamin koji je tijelu potreban za zdrave kosti, zube i funkciju mišića. Podržava zdrav imunološki sistem, a povezan je i sa nižom stopom depresije. D3, koji se naziva i “vitamin sunca”, prirodno se sintetizira kada je gola koža izložena UV suncu. Međutim, studije pokazuju da većina nas ne unosi dovoljno ovog vitamina jer smo nedovoljno izloženi suncu. Vitamin D se također može zbrinuti uz pomoć hrane i dodataka prehrani.

Preporučuje se dodavanje vitamina D jer je neophodan za normalnu imunološku funkciju. Nedostatak vitamina D uvijek dovodi do težeg i lošijeg liječenja infekcija.

 

Ocijenili ste nas: 4.5/5
Spletna ocena
Imao sam nedostatak vitamina D u krvi. Sestra mi je prepisala 50.000 jedinica jednom sedmično tokom 4 mjeseca, a zatim 2000 jedinica jednom dnevno tokom 3 mjeseca. Pomogao mi je da podignem nivo vitamina D sa 20 na 60. – Helena


39,30 KM 19,65 KMDodaj u košaricu

 

Prednosti nakupa Sanabela

Dodatne informacije

Upotreba

Upute za upotrebu: Preporučena dnevna količina je 2 kapsule dnevno. Uzmite sa 2 dl vode ili druge tečnosti, najbolje prije obroka. Preporučujemo da jedete kao dio raznovrsne i uravnotežene prehrane i zdravog načina života.

Ne smije se prekoračiti preporučena dnevna količina ili doza. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Čuvati dobro zatvoreno na temperaturi do 25 ° C.

Čuvati izvan dohvata djece!

Neto težina: 18,9 g

Pogodno za vegane!

Rok trajanja i serija: odštampano na dnu pakovanja.

Sastojci

Sastojci (1 kapsula): organske rižine mekinje, jelen lišajev vitamin D3 (Cladonia rangiferina), biljna kapsula: hidroksipropilmetil celuloza

2 KAPULE (preporučena dnevna količina) 500 mg sadrži 25 µg (2000 IU) vitamina D3 iz jelenskog lišaja (1000% PDV * – preporučeni dnevni unos)

Jelenski lišaj (Cladonia rangiferina) ili ukrasna mahovina, iz koje se vitamin D3 dobiva iz veganskog izvora, svijetli je lišaj koji raste uglavnom u područjima alpske tundre i sjevernijim područjima.

Vitamin D3: doprinosi normalnoj apsorpciji / iskorištavanju kalcija i fosfora; doprinosi normalnom nivou kalcijuma u krvi; doprinosi održavanju zdravih kostiju; doprinosi normalnoj funkciji mišića; doprinosi održavanju zdravih zuba: doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sistema kod odraslih i djece; igra ulogu u diobi stanica; potreban je za normalan rast i razvoj kostiju u djece.

Dodatak ishrani veganski vitamin D3

1 recenzija za Vitamin D3

  1. H

    Helena

    Imao sam nedostatak vitamina D u krvi. Sestra mi je prepisala 50.000 jedinica jednom sedmično tokom 4 mjeseca, a zatim 2000 jedinica jednom dnevno tokom 3 mjeseca. Pomogao mi je da podignem nivo vitamina D sa 20 na 60.

Napiši recenziju